Reportage og evaluering fra turen til grandprixturneringen i Niedersachsen

Arkivfoto: Celine som deltager ved Kval Top12 2016

I weekenden 17.-18. september var Spillerudvalget i Niedersachsen for at deltage i en turnering med spillere fra Tyskland, Tjekkiet, Holland, Danmark, Slovakiet og Lyxembourg. Turneringen spilles som singleturnering, hvor der bliver spillet om alle pladserne. Spillernes individuelle placering bliver til sidst lagt sammen til en holdplacering, og der er på den måde også holdturnering. Et hold består af 2 drenge, 2 yngre drenge, 1 pige og 1 yngre pige. For ØBTU deltager:

  • Emil Friis Hansen, Brøndby
  • Emil Lynge Sørensen, Amager
  • Celine Sophie Røn Andersen, Hillerød
  • Alexander Sønderby Hansen, Hillerød
  • William Beck, Hillerød
  • Ann-Christine Rosager Christensen, Hvidovre

Med som coaches var Peter Stilling og Markus Mikkelsen.

Fredag gik turen mod Niedersachsen. En tur der alt i alt tager omkring 7 timer. Vi ankom ca. 18.30, hvorefter vi kørte ned i hallen og trænede en times tid. Herefter var der aftensmad, og så hjem i seng for at være klar til lørdagens kampe.

Lørdag spilles der 7- eller 8-mandspuljer, hvor de 4 bedste går videre til A-slutspil om søndagen, mens resten ryger i B-slutspil. Bundniveauet er meget højt, og det er derfor ikke nogle lette kampe.
Vores spillere fik ikke så god en start som vi havde håbet. Alle spillerne endte i B-slutspil, hvilket i sig selv ikke er så dårligt endda. Desværre var spillet for drengenes vedkommende generelt dårligt. Spillet fungerede ikke rigtig, og de blev for nemt låst fast. Når først modstanderen havde fundet noget der virkede, var spillerne ikke i stand til at tilpasse sig den nye måde modstanderen spillede på.
For pigerne var det lidt en anden sag. Selv om det desværre ikke blev til nogen sejre, var modet og lysten til at spille til stede. Pigerne spillede ganske fin bordtennis, men måtte også erkende, at pigernes niveau i Tyskland er noget højere end hvad de er vant til i Danmark.

Søndag spilles der som sagt slutspil, og da der spilles om alle placeringer, er spillerne garanteret 3-4 kampe.
Spilmæssigt starter dagen meget bedre. Spillet fungerer bedre, hovedet er mere med og drengene virker generelt mere klar. Over hele linjen er der bedre bordtennis, mere fight og større fokus. Alt i alt er søndag en ganske fin dag rent bordtennismæssigt. Emil Lynge formår endda at hive en 2. plads hjem i B-slutspillet. Stærkt gået af Emil!
Pigerne fortsætter den gode stil fra lørdagen, og kæmper stadig igennem. Der er ikke så meget at sætte en finger på vedrørende pigernes præstation. De skal bare blive blive bedre til det hele.

Generelt må man sige, at de danske spillere, især drengene, skal blive meget bedre til at håndtere modgang, også hvis man taber flere kampe i træk. Derudover er det nødvendigt at være i stand til at tilpasse sit spil alt efter hvad modstanderen gør, uden at man nødvendigvis har en coach der fortæller dem hvad de skal gøre. Coachen kan kun hjælpe mellem sættene, og hvis modstanderen laver om på sit spil i midten i sættet, er det spillerens ansvar at reagere tilsvarende på dette.

Skrevet af
Markus Mikkelsen